Про ситуацію з захворюваністю на ботулізм розповів у ефірі телемарафону «Єдині новини» заступник Генерального директора Центру громадського здоров’я Олексій Даниленко
6 червня 2025Для мінімізації ризику захворіти наполегливо радимо:
Відмовитись від вживання в’яленої риби, вудженого м’яса та м’ясних консервів домашнього приготування.
Памʼятати, що вакуумне пакування риби або копченого м’яса не гарантує їхньої безпеки (ботулотоксин утворюється в безкисневому середовищі).
Вживати в їжу лише сертифіковану продукцію, виготовлену згідно із санітарними вимогами.
Зберігати та транспортувати ковбаси, шинку, вуджену рибу тільки з дотриманням температурного режиму.
Уникати продуктів сумнівної якості.