Людиноцентричний дизайн у сфері громадського здоровˈя
4 грудня 2025У місті Київ за сприяння бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я, Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я відбувся тренінг на тему: «Людиноцентричний дизайн інтервенцій у сфері громадського здоровˈя». У тренінгу взяла участь лікар з гігієни харчування відділу епідеміологічного нагляду та профілактики неінфекційних хвороб Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Олена Свідова.
В межах заходу учасники на прикладі кейсу про зменшення вживання ультраоброблених продуктів ознайомились з принципами та підходами людиноцентричного дизайну та набули практичного досвіду його застосування.
Основа тренінгу – практичні заняття та робота в командах. Разом з представниками опитуваної аудиторії досліджували основні мотиви та барˈєри, які виникають у людей для формування більш здорових харчових звичок та навчилися розробляти ефективні інтервенції у сфері громадського здоровˈя. Окремо розглядалось питання тягаря неінфекційних захворювань в Україні, повˈязаного з нездоровим харчуванням.
Тренінг завершився фінальними презентаціями та обговоренням подальших кроків щодо впровадження напрацьованих ідей у практику.
Проєктуємо рішення для людей разом з людьми!